JADŁOSPIS
Produkty pogrubione zawierają substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Rok). Jadłospis może ulec zmianie. Woda jest dostępna na salach dzieci.
Nasze smaczne posiłki:
Data |
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
15.04.2024 Poniedziałek
|
Chleb słonecznikowy (mąka pszenna), masło, indyk pieczony, ogórek, herbata owocowa |
Banan Kisiel malinowy (mąka ziemniaczana, maliny, cukier) z domową bitą śmietana
|
Zupa brokułowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, por, brokuł, śmietana, ziemniaki zielona pietruszka, sól), Shoarma drobiowa z ryżem (filet drobiowy, kmin rzymski, papryka słodka, kurkuma, czosnek, sól), sałatka z kapusty białej (kapusta biała, marchew, kukurydza, majonez (jajka), sok z cytryny, cukier, sól), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
16.04.2024 Wtorek
|
Grupa I i II: Chleb pszenny (mąka pszenna), masło, schab cygański, warzywa, herbata z imbirem i cytryną Grupa III, IV, V, VI: Szwedzki stół: Chleb pszenny (mąka pszenna), masło, schab cygański, serek wiejski, kiełki rzodkiewki, pomidorki koktajlowe, papryka żółta, herbata z imbirem i cytryną |
Mleko z płatkami kukurydzianymi, suszonymi owocami i orzechami nerkowca
|
Zupa grysikowa (porcja rosołowa z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, ziemniaki, kasza manna pszenna, pietruszka zielona, sól), makaron tagliatelle z sosem neapolitańskim i tartym serem (makaron tagliatelle pszenny, pomidory krojone, czosnek, zielona cebulka, zioła prowansalskie, tymianek, ser żółty, olej roślinny), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
17.04.2024 Środa
|
Chleb razowy (mąka pszenna i żytnia) z masłem, parówka na gorąco, ketchup, pomidorki cherry, bawarka z mlekiem |
Bułka wodna (mąka pszenna), masło, pasta jajeczna, papryka, kawa zbożowa z mlekiem Kiwi |
Zupa pomidorowa z kluseczkami (marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, masło, makaron muszelki pszenny, śmietana słodka 18 %, zielona pietruszka, sól) ziemniaki z koperkiem, rumsztyk (szynka b/k, jajko, mąka pszenna, mleko, olej roślinny, sól), wiosenna sałata z rzodkiewką i koperkiem (sałata zielona, rzodkiewka, koperek śmietana, jogurt naturalny, sok z cytryny, cukier, sól), kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
18.04.2024 Czwartek
|
Szwedzki stół: Chleb pszenny (mąka pszenna), masło, schab cygański, ser żółty, roszponka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną |
Serek homogenizowany Pałki kukurydziane Jabłko |
Zupa z soczewicy z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, zacierka(mąka pszenna, jajka), zielona pietruszka, olej roślinny, cebula, sól), kasza jęczmienna, gulasz indyczy (indyk b/k, mąka pszenna, papryka, cebula czosnek olej roślinny, sól), słupki kiszonego ogórka, kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier), cukier) |
19.04.2024 Piątek
|
Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna i żytnia), masło, pasta z sardynek i sera białego (sardynki, ser biały, szczypiorek), ogórek kiszony, herbata z cytryną
|
Ciasto bananowe (mąka pszenna, jajka, mleko), Sok marchewkowy |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, por, ogórek kiszony, śmietana, masło, ziemniaki, zielona pietruszka, sól), łazanki z kapustą (makaron łazanki Lubella (mąka pszenna), kapusta biała, kapusta kiszona, olej roślinny, kiełbasa podwawelska, cebula, pieprz prawdziwy, sól), arbuz, kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
Produkty pogrubione zawierają substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Rok). Jadłospis z uwagi na okres wakacyjny może ulec zmianie. Woda jest dostępna na salach.