JADŁOSPIS
Produkty pogrubione zawierają substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Rok). Jadłospis może ulec zmianie. Woda jest dostępna na salach dzieci.
Nasze smaczne posiłki:
Data |
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
07.04.2025 Poniedziałek
|
Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna i żytnia), masło, schab z beczki, sałata zielona. Herbata z cytryną i imbirem
|
Twarożek śmietankowy z brzoskwinią, Podpłomyki bezcukrowe. Kiwi |
Żurek z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, por, buraki, koncentrat z barszczu białego, ziemniaki, biała kiełbasa, śmietana, mleko, pietruszka zielona, sól), Spaghetti z sosem bolognese (szynka b/k, olej roślinny, cebula, pomidory, papryka, czosnek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano), słupki ogórka kiszonego. Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
08.04.2025 Wtorek
|
Grupy I i II: Chleb tradycyjny na kwasie (mąka pszenna i żytnia), masło, szynka gazdy, ogórek zielony. Herbata z sokiem malinowym Gr III, IV, V, VI: Szwedzki stół Chleb tradycyjny na kwasie (mąka pszenna i żytnia), masło, szynka gazdy, ogórek zielony, kolorowa sałatka warzywna (mix sałat, oliwki, ogórek, pomidorki cherry, papryka olej). Herbata z sokiem malinowym |
Bułka kajzerka (mąka pszenna), masło, jajko gotowane, rzodkiewka. Kawa zbożowa z mlekiem Gruszka |
Zupa z białej fasoli z kluseczkami (marchew, pietruszka, seler, por, biała fasola, kiełbasa podwawelska, makaron mini pszenny, cebula, czosnek, majeranek, zielona pietruszka, sól), Racuchy drożdżowe z jabłkami i polewą koktajlową (mąka pszenna, jajko, drożdże, jogurt naturalny, śmietana, mleko, jabłka, olej roślinny, cukier waniliowy, cukier). Świeże truskawki. Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
09.04.2025 Środa
|
Chleb słonecznikowy (mąka pszenna i żytnia), masło, pasta serowo - porowa (ser biały, ser żółty, pomidor, por, śmietana 18% sól), papryka czerwona. Herbata z cytryną i imbirem
|
Owsianka na mleku z miodem, pestkami słonecznika, rodzynkami i cynamonem Jabłko |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, ogórek kiszony, por, śmietana 18%, ziemniaki, zielona pietruszka, sól), Bulgur, kurczak duszony w mleku kokosowym (pierś z kurczaka, mąka pszenna, żółta fasolka, mleko kokosowe, śmietanka, olej roślinny, sól), sałatka z pomidorów. Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
10.04.2025 Czwartek
|
Grupy I i II: Chleb graham (mąka pszenna i żytnia), masło, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony. Herbata zielona z truskawką Gr III, IV, V, VI: Szwedzki stół Chleb graham (mąka pszenna i żytnia), masło, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, ser mozarella, pomidor, bazylia. Herbata zielona z truskawką |
Mleczny koktajl borówkowy z bananem (borówki, banan, jogurt naturalny śmietana 18%, miód). Pieczywo chrupkie żytnie
|
Zupa jarzynowa z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, masło, kalafior, brokuł, zielony groszek, zacierka(mąka pszenna, jajka), śmietana 18 %, mleko, sól), Ziemniaki, sznycel wieprzowy (karczek b/kości, cebula, jajko, bułka pszenna, pszenna, olej roślinny, sól), colesław (kapusta biała, marchew, kukurydza, chrzan tarty, majonez(jajka), śmietana, sok z cytryny, cukier, sól). Kompot owocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |
11.04.2025 Piątek
|
Chleb żytni domowy (mąka pszenna i żytnia), masło, pasta z makreli z serem białym (ser biały, makrela w oleju, szczypiorek, sól), ogórek kiszony. Herbata z cytryną i imbirem |
Ciabatta (mąka pszenna), masło, rolada serowa, sałata zielona. Herbata malinowa Banan |
Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, pietruszka, seler, por, masło, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietana 18 %, mleko, sól), Pieczone ziemniaki z kiełbasą i tartym serem (ziemniaki, kiełbasa, zielona cebulka), ketchup, warzywa do chrupania (zielony ogórek papryka, rzodkiewka). Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier) |