Kontakt
Samorządowe Przedszkole nr 77

JADŁOSPIS

Produkty pogrubione zawierają substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 Rok). Jadłospis może ulec zmianie. Woda jest dostępna na salach dzieci.

Nasze smaczne posiłki:

Data

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

07.04.2025

Poniedziałek

 

Chleb wieloziarnisty (mąka pszenna i żytnia), masło, schab z beczki, sałata zielona.  Herbata z cytryną i imbirem

 

Twarożek śmietankowy

z brzoskwinią, Podpłomyki bezcukrowe.

Kiwi

Żurek z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, por, buraki, koncentrat z barszczu białego, ziemniaki, biała kiełbasa, śmietana, mleko, pietruszka zielona, sól),

Spaghetti z sosem bolognese (szynka b/k, olej roślinny, cebula, pomidory, papryka, czosnek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano), słupki ogórka kiszonego.

Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)

08.04.2025

Wtorek

 

Grupy I i II:

Chleb tradycyjny na kwasie (mąka pszenna i żytnia), masło, szynka gazdy, ogórek zielony. Herbata z sokiem malinowym

Gr III, IV, V, VI:

Szwedzki stół

Chleb tradycyjny na kwasie (mąka pszenna i żytnia), masło, szynka gazdy, ogórek zielony, kolorowa sałatka warzywna (mix sałat, oliwki, ogórek, pomidorki cherry, papryka olej). Herbata

z sokiem malinowym

Bułka kajzerka (mąka pszenna), masło, jajko gotowane, rzodkiewka.  Kawa zbożowa z mlekiem

Gruszka

Zupa z białej fasoli z kluseczkami (marchew, pietruszka, seler, por, biała fasola, kiełbasa podwawelska, makaron mini pszenny, cebula, czosnek, majeranek, zielona pietruszka, sól),

Racuchy drożdżowe z jabłkami i polewą koktajlową (mąka pszenna, jajko, drożdże, jogurt naturalny, śmietana, mleko, jabłka, olej roślinny, cukier waniliowy, cukier). Świeże truskawki.

Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)

09.04.2025

Środa

 

Chleb słonecznikowy (mąka pszenna i żytnia), masło,  pasta serowo - porowa (ser biały, ser żółty, pomidor, por, śmietana 18% sól), papryka czerwona. Herbata z cytryną

i imbirem

 

Owsianka na mleku

z miodem, pestkami słonecznika, rodzynkami

i cynamonem

Jabłko

Zupa ogórkowa z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, ogórek kiszony, por, śmietana 18%, ziemniaki, zielona pietruszka, sól),

Bulgur, kurczak duszony w mleku kokosowym (pierś z kurczaka, mąka pszenna, żółta fasolka, mleko kokosowe, śmietanka, olej roślinny, sól), sałatka z pomidorów.

Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)  

10.04.2025

Czwartek

 

 Grupy I i II:

Chleb graham  (mąka pszenna i żytnia), masło, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony. Herbata zielona z truskawką Gr III, IV, V, VI:

Szwedzki stół

Chleb graham  (mąka pszenna i żytnia), masło, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, ser mozarella, pomidor, bazylia. Herbata zielona z truskawką

Mleczny koktajl borówkowy

z bananem (borówki, banan, jogurt naturalny śmietana 18%, miód).

Pieczywo chrupkie żytnie

 

Zupa jarzynowa z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, masło, kalafior, brokuł, zielony groszek, zacierka(mąka pszenna, jajka), śmietana 18 %, mleko, sól),

Ziemniaki, sznycel wieprzowy (karczek b/kości, cebula, jajko, bułka pszenna, pszenna, olej roślinny, sól), colesław (kapusta biała, marchew, kukurydza, chrzan tarty, majonez(jajka), śmietana, sok z cytryny, cukier, sól).

Kompot owocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)

11.04.2025

Piątek

 

Chleb żytni domowy (mąka pszenna i żytnia), masło, pasta

z makreli z serem białym (ser biały, makrela w oleju, szczypiorek, sól), ogórek kiszony.  Herbata z cytryną

i imbirem

Ciabatta (mąka pszenna), masło, rolada serowa, sałata zielona. Herbata malinowa

Banan

Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, pietruszka, seler, por, masło, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietana 18 %, mleko, sól),

Pieczone ziemniaki z kiełbasą i tartym serem (ziemniaki, kiełbasa, zielona cebulka), ketchup, warzywa do chrupania (zielony ogórek papryka, rzodkiewka).

Kompot wieloowocowy (truskawki, aronia, śliwki, jabłka, cukier)